Monday, September 24, 2012

lapliplop!

sounds like my title is a bit boring.. but.. I just want to share something..
"LAPLIPLOP" 
is actually same as
"TAPTIPTUP"
haha! I just change a bit .. follow my style :D
hehehe!
so.. actually I want to story about.. my life at college.. you what.. I already finish up my final with the big smile.. but not for all subject.. actually for some subject.. hehehehehehe! and you know what.. only 2 weeks more. I wil be a senior.. haha! so after this.. my junior will call me.. 
"SENIOR SHAHRUL.."
isn't sweet??
hahha!
totally can't wait it..
hahahah! just joke! what I know about it. when we became a senior.. our responsibility is became more big!
BIG!! BIG!! BIG!!
hahaha!
it because.. we will manage a event for our junior and other college members.. ouh! is sooooo! bored!
heheheh!
not because of the event.. but its bored .. because of the senior! I mean .. not us.. but the older senior.. haha OLDER??!
hahah!
what lah!
yes! because of them! I be bored at the college..  :D
im not trying to back them. but that is the real! I really not comfortable with them .. not all of them.. just some of them.. always make a stupid double iq face.. thinks there was cool.. but actrually not! they look dummy to me! hahah! hey! don't think that you are the most handsome guy.. okay.. 
okay! end it!
so,.. 2 weeks more i will became a senior.. how i wan t to face my junior?? hahah! what ever.. I just can't wait for the new semester .. the more fast I finish up my semester.. the more fast I finish up my study in Diploma Corprate Administration :D

Sunday, September 23, 2012

Kesilapan masa lalu ku

Assalamualaikum??
Allahamdulilah… aku masih hdup masih bermain dgn phone aku ni… bersyukur sesgt :')

Okay entri kali ni aku nak share skit kesilapan aku … MasyAllah… jika di fikir balek,memang menyesal … tapi apa guna kan?? Menyesal benda yg dah jadi :'(

Tanpa aku sangka apa yg aku buat kat orang melekat kat aku… subhanallah! Kuasa Allah 2 JELAS membalas kesilapan aku… astrafirrullah…

Masa dulu aku memang seorang yg "free hair" aku akui aku memang tak pakai tudung… aku tak suke! Sebab aku rimas,nak kena gosok ar nak kena lipat ar,and mcam2 lagi.

So,aku ni mulut boleh tahan jugak. Tiap kali nampak perempuan pakai tudung labuh aku memperlekehkan dorang :'(

Ingat lagi ayat aku cakap "amboi! Tudung! Macam alas meja! Boleh gantikan alas meja at umah aku! Hahaha!" Tu lah ayat aku :'(

Allahu, aku menghina mereka yang di janjikan syurga… sedangkan aku?? Hurmmm

Selain dari ayat tu,ade lagi ayat best

Betapa hina nya aku pandang pada mereka yang bertudung… subhanallah :'(

Bila orang berpurdah aku perli mereka "ninja turtle" xpun "ninja" lepas tu aku akan pandang pelik pada mereka… :'(

Astragfirrullahalazim…Astragfirrullahalazim…Astragfirrullahalazim…Astragfirrullahalazim… tanpa aku sangka benda yang aku kutuk tulah berlaku pada aku… aku mula bertudung labuh aku terdengar orang memerli… dan bila aku berniqab mereka ketawa kan aku… :'(

Allahu, inikah balasan untuk aku menghina mereka … muslimah yang tegar mempertahankan aurat mereka tetapi aku tukang gelak dan memerli mereka :'( Allah!!!

Aku mohon maaf pada sesiapa yang pernah menjadi mangsa aku… maaflah diri aku yang hina ini… aku sedar,di syurga itu tidak ada tempat untuk gadis seperti aku ini… aku akan terkial berjalan di atas siratul mustaqim … api di bawah tidak sabar-sabar ingin menjilat ku :'(

Ya rabb… berikanla aku kekuatan… ampuni aku… ya rabb :'(

Tidak ku sangka apa yang aku buat kat orang jadi balek pada aku…
Aku terima Allah… kerana ini memang kesilapan aku sendri… dosa aku…

Terima kasih ya Allah :')

Saturday, August 11, 2012

Mu'allaf

Asslamulaikum..
macam biasa pembuka bicara sebelum kita mula kan sesuatu perenggan untuk bercerita mengenai tajuk hari ini. hari ini, aku akan becerita mengenai mu'allaf.

Dalam agama Islam, Mu'allaf adalah panggilan bagi individu yang bukan muslim atau bukan Islam yang mempunyai harapan masuk agama Islam atau orang yang baru masuk Islam yang imannya masih lemah. Pada Surah At-Taubah Ayat 60 disebutkan bahawa para mu'allaf termasuk orang-orang yang berhak menerima zakat.

Dalam sejarah Islam golongan mualaf merupakan orang yang paling penting dalam mengembangkan ugama Islam. Antaranya adalah golongan sahabat yang memeluk Islam dan mengembangkan Islam dengan sepenuh jiwa dan raga mereka.

Kadang kala, kehidupan Mu'allaf ini berbeza dengan kita yang muslim ini. Mereka akan mula belajar mengaji, belajar macam mana berpuasa, belajar mengenai Islam dan segala nya mengenai Islam. Ini kerana cinta mereka pada Allah.. sangat dalam.. MasyAllah! see it.. macam mana mereka yang dahulu nya berlainan agama, boleh jatuh cinta dengan Islam.. bagaimana kita yang sememang nya lahir-lahir sahaja dah Islam.. dah di azan kan atau di Iqmat.. Masyallah.. bertapa bertuah nya kita di lahirkan sebagai Islam wahai sahabat-sahabat semua.

Dugaan bagi mereka yang Mu'allaf ini sangatlah besar.. dan aku terkadang berharap mereka sabar menjalani semua dugaan Allah ini. kerana, ada antaranya masuk Islam ketika kanak-kanak lagi, ada antara nya masuk Islam tika sudah dewasa. Ada yang sudah berumur baru dia mendapat Nur Allah.. Paling besar dugaan bagi mereka untuk berdepan dengan kedua ibu bapa mereka.. ada antara mereka yang satu keluarga convert to Islam.. ada yang dia, seorang sahaja terpilih untuk merasakan tempias Nur Allah S.W.T.. MasyAllah..

Bagi aku mereka ini sangat kuat orang nyer. SANGAT.. sebab mereka mampu meninggalkan agama yang mereka anut sejak dilahirkan demi cinta nya pada Allah S.W.T.. MAsyAllah.. sedang kan kita ini terkadang tertinggal ke belakang.. Astragfirullah Al Adzim..

Paling aku suka, perbezaan pemikiran mereka. Mu'allaf ini pemikiran mereka terbuka tetapi masih mengikuti batas Islam.. Subhanallah.. Mereka berfikir mengikut edaran masa tetapi dalam masa yang sama.. masih mengekalkan Islam dalam kehidupan mereka. Mereka menggunakan cara mereka untuk membesarkan anak-anak mereka. dan tidak terkongkong seperti setengah masyarakat yang lain.

Ini kerana.. sebelum mereka memeluk agama Islam.. fikiran mereka juga terbuka untuk mempelajari Islam.. sebab itu, ketika sesudah mereka memeluk Islam. Mereka masih mengekalkan fikiran yang terbuka ini. Macam yang aku cakap tadi.. masih mengawal batas-batas Islam.

Kalau di tanya perasaan mereka setelah memasuki Islam.. pastinya mereka merasa jiwa yang tenang. Mereka merasa ketenteraman jiwa yang selama ini mereka cari.. Ada antara mereka yang telah menjadi ahli ulama lagi tu.. MasyAllah.. bahagia hidup mereka.

Why, I'm story about Mu'allaf.? because.. I'm proud to say.. that I'm a daughter to a Mu'allaf.. She rise me
 with her own style not like some other people .. My mum was open minded people, but she still use the Quran and Hadith in our daily life.Bukan itu, sahaja.. dia juga merupakan seorang pengurus jenazah di kawasan perumahan kami. Allahamdulilah :D


Mazlinah Sintum Abdullah <3    


* tahniah menjadi seorang Mu'allaf yang membesarkan 6 orang anak yang bermacam karenah kami.. jika kau di jemput Ilahi.. aku tidak akan lupa doa kan kesejahteraan kau di sana .. :')  *

Saturday, August 4, 2012

kahwin muda

Assalamulaikum..

hye~ bertemu lagi kita di blog yang agak bosan ni ( aku tahu sebab ranking blog aku hanya 2 bintang setengah..) gagagaga.. okay.. entri kali ini.. tajuk kahwin muda..

erm.. macam dah jadi tren tau kahwin muda ni.. heheh.. ramai aku tengok anak-anak muda yang baya aku.. or bawah aku yang dah berkahwin.. pada permulaan nya.. aku memang memandang remeh benda ni. aku fikir kahwin muda ni sangat tidak meng enjoy kan diri aku.. (haa..nampak tak kerosakan bahasa melayu di situ??) ye lah.. aku ni jenis yang suka keluar dengan kawan2 terutama sekali kawan lelaki.. so, peluang untuk melepak balik dengan dorang sangat nipis. pergi mana-mana semua kena bagi tahu kat suami kita.. hidup terkongkong.. lebih kurang macam tu ar aku rasa untuk perkahwinan ini.. kira aku fikir.. perkahwinan ini, tujuan nya mengikat perempuan dari kebebesan. MasyAllah.. sampai ke situ aku fikir kan?? teruk tak aku dulu.. ( itu menunjukan aku ni kaki jimba-jimba dulu )

Tetapi.. setelah aku meningkat dewasa ini, dan aku mula bercinta ( dan di tinggal kan cinta ) aku terfikir, apa erti sebenar perkahwinan itu. erti sebuah perkahwinan itu, adalah penyatuan anatara seorang adam dan seorang hawa dan membina masjid bersama di atas keredhaan Yang Maha Esa. paling aku suka.. perkahwinan ini dapat mengelak kan maksiat. (hey~~ kan bagus untuk mereka)

tetapi..  kahwin ni bukan suka-suka tau.. fikir apa.?/ macam kita main kahwin2 masa kecik2 dulu tu?? macam tu?? bukan.. perkahwinan memerlukan tanggung jawab yang besar. seorang lelaki yang dah bersedia menangung tanggujawab sebagai seorang ketua.. bukan di bumi sahaja. tetapi di akhirat.. :D

bukan senang tau tak, nak jadi seorang suami ini.. haa.. so, pada anak2 adam kat luar sana atau yang sedang baca ini. persiap kan diri mu. menjadi seorang khalifah dalam keluarga, membentuk sebuah keluarga yang berlandaskan syariah Islam. InsyaAllah.

10 kelebihan berkahwin muda  (aku dapat dari internet) :

1. Tuntutan Agama
2. mengelakkan maksiat tak zina
3. menjadi lebih bertanggungjawab
4. menimbulkan ketenangan jiwa
5. fikiran lebih matang
6. membaiki diri
7. plan jangka panjang
8. seks yang lebih berkualiti
9. rezeki bertambah
10. jangan tunggu lama-lama.

haa... nampak tak kelebihan berkahwin awal? banyak kan.. haaa.. tapi, sekarang ni orang kita fikir siapa ajer anak muda yang kahwin muda akan cakap macam ni :

"haa.. tu dah gatal bijik lah tu nak kahwin muda.."

"nampak sangat mengatal.."

"dah terlanjur lah tu.. dah mengandung baru nak bernikah"

"apa lah kahwin muda.. gatal betul mereka ni."

see?? macam mana ia boleh berlaku?? sebab pemikiran kita sebagai orang melayu sekarang ni makin tertutup. itu lah dia.. haih~

okai.. saya akhiri blog saya kali ini dengan waltaufikwalhidayah wasalamulaikumuwarahmatullah hiwabarakatu~~ Love from shahrulbadrinashahbudin




"syg cakap.. syg nak kahwin masa umur 20 berapa entah.. b tunggu :P "

Wednesday, August 1, 2012

Suara hati seorang pengdosa

Ya Allah… aku terasa diri ini tidak layak untuk menjadi bidadari syurga.

Allahu, aku merasa diri ini tidak layak di gelar muslimah yg sejati…

Allahu…! Jiwa aku terseksa ya Allah… aku terseksa sgt… batinku menjerit kesakitan ya Allah… besarnya dugaan ini ya Allah… besarnya dugaan yg kau beri pda hambaMu yg lembik ini YaAllah…! Aku sentiasa diburu dosa semalam… tidur ku tidak selena tidur mereka… solat ku tidak se kuhsyuk solat mereka… p'jalanan hidup aku tidak seindah seperti hidup mereka…
KENAPA AKU YA RABBI!!

Aku tidak mampu, untuk melupakan semuanya. Dosa ini seakan mengejar ku! Mengejar aku untuk terus melakukan nya! Allah! Ampuni aku ya Allah!

Sehingga t'kadang,aku t'fikir… aku lagi rela MATI ya Allah dari menanggung dosa ini…! Tetapi aku takut sesak kubur . Aku tidak betah pda bahang di dunia ini apatah lg di NERAKA JAHANAM ya Allah~

ALLAH!
ALLAH!
ALLAH!

Kau bagilah petunjuk untuk aku melupakan semua ini! Berilah aku petunjuk… aku terima walaupun sakit untuk aku menanggung… kerana aku percaya, sakit itu anugerah dariMu yaAllah untuk menghilang kan dosa2 kecil ku…

Allahu…
Berilah aku kesempatan untuk merasa nikmat muslimah. Sebelum diri ini menghembuskan nafas terakhir…
Aku ingin hidup bahagia seperti mana aku melihat gadis muslimah… yang Allah menjanji kan syurga untuk mereka… mungkin ad yg bkal bidadari syurga…

Biarlah ini menjadi rahsia antara aku dan Allah … aku tidak akan b'cerita pada sesiapa walhal,kedua ibu,bpaku "maaf kan aku ini,si anak derhaka…"
Aku sudah penat mengaibkan diri d hdapan sahabat2

Sunday, July 29, 2012

sahabat. :D

Assalamulaikum..
Salam Ramdhan yang ke 9.. Allahamdulilah kita dah masuk ke Ramadhan yang ke9.. Masya Allah. dalam masa 9 ramdhan ni, aku tempuhi banyak halangan dalam menempuh dugaan ramadhan.. lebih-lebih.. ini kali pertama aku berpuasa sambil bekerja.. Allahamdulilah.. belajar mencari rezeki di bulan ramadhan.. penat dan keletihan adat lah kan?? haha~ aku menerima nya.. kerana ini mungkin pengalaman aku bekerja di bulan Ramadhan.. sebab aku tahu.. akan datang, aku kena face jugak Ramadhan ni..

Masya Allah.. terlanjur kata pulak aku. aku nak bekongsi mengenai sahabat.. banyak yang aku baca di tiwtter bertweet mengenai sahabat.. MasyAllah. aku yang kadang terlanjur membaca tweet muslimah-muslimah di twitter ku samai tertidur kadang2.. haha~ tak aper..

okai lah.. aku nak masuk bahagian Introduction ni .. (masyaAllah Shahrul.. banyak membebel.... -..- ) haha~ macam ni.. sekarang ni.. memang aku bekerja.. okaylah.. kepenatan memang terasa.. lebih-lebih aku duduk dalam air-cond.. giant ni kadang bukan nyer betull.. dorang pasang air-cond macam kat Antlantika.. (betul ke aku eja?) haa.. lebih kurang lah kan.. so, hampir seminggu yang memenatkan aku berkerja.. sungguh menyenggal tubuh badan ku.. huhu~ sedih saya tahu..

so, di sebabkan aku kepenatan hari ini (ahad, 29hb7 2012) aku banyak meluah perasaan kat twitter.. penat lelah aku.. semua aku luah kat twitter. sebab bukan senang aku nak bercerita ngan syikin.. dia tengah kerja.. aku pulak tak boleh tinggal kedai macam tu ajer.. tak kan aku nak melepak kat kedai fatini.. memang dah nama pun tak boleh tinggal kedai kan?? nasib aku lah kan~~ huhu! masyaAllah Shahrul kau ni..

aku memang kalau boleh aku nak bercerita dengan mereka yang ada dekat dengan aku skang ni..macam syikin xpun fatini.. masalahnyer.. dua-dua pun ada masalah.. macam syikin dia ada masalah kat tempat kerja.. so, aku tak nak lah membebankan dia.. fatini.. kedai dia agak jauh dari aku.. hurmmm. so, aku luah kan perasaan kepenatan aku tu kat twitter..

tiba-tiba. ada sahabat aku.. yang bernama Iznie Syazween. terperasan dengan tweet ku lalu dia membalas tweet ku itu dengan ayat nya..



ya Allah , kau permudahkan lah urusan kawan aku ini ya Allah :'( amin ~ ♥"

Ya Allah.. terima kasih kerana kau mendekatkan aku dengan mereka yang baik-baik sifat nya dalam perjalanan aku mencari hidayah dan cinta Mu ya Allah Hu Rabbi. 

<3 Shahrul Badrina Shahbudin 

Saturday, July 28, 2012

Masa lalu vs masa hadapan

"Wahai masa lalu yang sudah berlalu dan selesai, tenggelamlah seperti mataharimu. Aku tidak akan menangisi kepergianmu dan kamu tidak akan melihatku termenung sebentar pun untuk mengingatimu. Kamu sudah meningalkan kami semua,pergilah dan jangan kembali lagi"

"Wahai masa depan, engkau masih dalam keghaiban. Maka aku tidak akan bermain dengan khayalan dan memperjudikan nasib hanya kerana satu agakan. Aku juga tidak bakal memburu sesuatu yang belum tentu ada, sebab esok hari mungkin tidak ada sesuatu,esok hari adalah sesuatu yang belum diciptakan dan tidak ada satu pun darinya yang dapat disebutkan"


Monday, June 4, 2012

twilight breaking dawn part 2

okay guys!! I really can't wait for the part 2 twilight.. seriously.. Can't wait to watch Renesmee ( maybe there got a few correction there..)  anyway! I really miss them.. so, if there any body out there who will stand beside me waiting for the twilight part 2 to be in cinema?? for sure there's got a lot out there.. but for me.. In Malaysia.. we have to wait.. until NOVEMBER.. Can't wait to watch it.!






TININADAHRUL

hey! asalamulaikum !!! orang yang sedang baca ini?? sihat?? sihat tak ??/ ehem! saya ada benda nak kongsi cerita sikit ni.. pasal.. cerita kawan saya yang bernama.. tininadahrul.. sangat chumel kan??? Allahamdulilah..!! setelah lama kami merancang untuk keluar berpikni bersama.. akhirnya.. kami berjaya juga.. hahah! really happy for it.! seriosly!! aweeeee~~!  okay.. actually.. TININADAHRUL ni.. gabungan nama kami berlima..

TI= ATIe
NI= amNI
NA= NaNA
DAH=BeDAH
RUL=aRUL

haaaa... kan?? awesome kan??? korang ad?? tak de.. kikiki... biasa ar.. ktorang awesome.. yeahh! eceh! dah jangan nak over sangat.. haha! nanait ada orang jelly gituuuu! haha! tak de ar lawak aje ar.. jangan amik hati au.. haha! aku sayang semua nya.. korang pun sayang aku kan ?? sayang tak ?? tak sayang tak per ar.. bawa diri aje ar aku ni.. ye ar.. siapa kan aku ni?? insan yang tak seberapa.. kan?? sedar diri.... bawa diri lah macam tu. hhahahahaha1 sori1 ter emo jap.. haha..

okay.. seperti yang dirancang kan.. kami telah berjaya melepak or erti kata lain.. kami piknik!~! jeahhhhh!!! destinasi kami bukan tempat mahal pun.. takat Morib sahaja.. maaf kan saya.. ye ar.. tak mampu nak bawa jauh3.. kereta pun comel sahaja.. kan :D but credit to cik Atie kami yang tenang membawa kereta.. Allahamdulilah.. syukur sangat.. 











so.. dat a few lah pictures yang aku boleh share.. :D okay... bye !! Fiamanillah :D

Apa salah kami si wanita :(

Apa salah kami si wanita?? Kenapa yang lelaki tidak pernah nak menunduk kan ego nya walau sekali pun??sudah di nyata Rasullah pernah bermimpi, bahawa di neraka itu ramai penghuninya ialah wanita.. dan kenapa di dunia masih membuat kehidupan wanita seperti di neraka?? Mengapa pada perempuan lelaki melepas kan geram, bencinya.? Kenapa harus perempuan?? Seda terdapat banyak lagi cara untuk lepas kan kemarahan.. mengapa perempuan yang di cari oleh lelaki untuk di lepas kan amarah nya?? Adakah wanita ini tempat lelak melepaskan semua nya.. kemarahan.. nafsu (mangsa rogol) kenapa wanita??
Tidak kah wahai adam kau menyedari kepayahan seorang wanita yang mengandung kan zurit mu itu?? Kenapa kau jadi kan mereka tempat melepas kan amarah mu. Kenapa?? Sedang mereka lah insan yang bertarung nyawa.. wahai Adam.. YANG BERTARUNG NYAWA .. bukan nya bertarung saudara ..
Wahai Adam.. buka kan lah mata mu.. buka kan lah hati mu. Buat sekali ini.. kau hampiri wanita yang banyak berjasa dengan mu.. kau hampiri lah mereka.. ucapkan lah kata-kata yang menyejuk kan hati mereka. 


Beri kan lah mereka merasai kebahagian walau sedetik pun .. tidak kira siapa wanita itu pada kita.. tetapi berilah mereka sedetik rasa bahagia..
Sama ada wanita itu.. mak kandung kita yang bertarung dengan yawa ketika melahirkan kita.. menjaga kita sewaktu tidur.. sanggup bangun tengah malam untuk memukul nyamuk ketika kita itdur semata-mata tidak mahukita di gigit nyamuk.. yang melayan karenah kita dari kecik sehingga besar.. yang bersedih tika kita bersedih.. dan dia lah yang menemani kita di akhirat nanti. Dan orang yang kita teringin jumpa di syurga nanti..


Atau.. wanita itu isteri kita.. yang melayani karenah suaminya .. merpersiapkan suaminya untuk ke kerja.. yang mengucup tangan si suami. . yang membelai si suami tika si suami kepenatan .. yang memanjankan si suami .. dan dialah wanita yang akan menunggu si suami di pintu syurga untuk masuk bersama..
Wahai Adam.. anggap lah wanita itu ratu dalam hidupmu.. anggap lah dia senagai seorang yang tidak boleh di sakiti suka-suka.. seperti kita menyakiti Ratu atau permaisuri negara kita. Begitu lah wanita sepatut nya di layan..
Sayangi mereka, belai mereka. Dan.. bahagiakan mereka..






*allah.. pertemukan lah aku dengan seseorang insan yang bisa menjadi imam aku di dunia dan akhirat.. pertemukan lah aku dengan laki-laki yang bisa menjaga aku seperti mana dia menjaga nyawa nya sendiri.. Aminnnn



Thursday, May 10, 2012

Another perfect day in my life



Assalamulaikum~~ hehe! Salam sejahtera my readers :D (kalau ada yang sudi membaca nya ..) hihihi..
Allahamdulilah.. pada tanggal  4.5.2012 kami ( asyikin,shahrul, fahimah and fatini ) berjaya lah berkumpul bersama dan meluangkan masa bersama. Walaupun masa tak mengizinkan untuk fahimah bermalam di rumah fatini, tetapi perjumpaan kali ini cukup bermakna buat aku. Sayang korang. !










 fahimah, cikin, shahrul and fatini


 
Berapa lama kita berkenalan itu tak penting.. yang penting, kita together  find the meaning of friendship and hidayah Allah. InsyaAllah. Allah Maha Mengetahui keikhlasan dalam persahabatan kita. Amin yaAllah amin..


*Kahwin~~ nak kahwin~~ lalalala..~~ hahaha! (dah selamat enggaged ) :D


My hope for you


Hey! Assalamulaikum semua :D seperti dapat semangat baru kan? Haha.. ye lah kau shahrul.. okay.. for this time entry.. aku er..  nak story pasal seseorang .. siapa kah dia?? Biar lah, aku dah nekad tak nak mention nama dia lagi. Dia akan lenyap perlahan-lahan dalam hidup aku. Insya Allah kalau niat yang kena, Allah akan makbul kan doa aku.. aminn :) 
Bukan niat aku nak minta excident ke apa .. sampai aku boleh hilang ingatan pasal dia.. tetapi aku minta Allah.. supaya berikan setiap petunjuk kepada aku untuk lupakan dia perlahan demi perlahan. Untuk aku bangkit semula dari kesedihan aku. Untuk aku bukti kan pada mereka aku tidak selemah seperti yang  mereka fikirkan.. Insya Allah.. MasyaAllah. Terlajak kata dah aku ni. Undur sikit. (siew ling.. ke belakang sikit..) hehehe!
okay seperti yang dah baca entri kali ni. “ My hope for you” .. well.. one of my friends ada story pasal dia. Mungkin dia tengah menunggu seseorang yang pernah muncul dalam hidup dia, then gadis itu tinggal kan dia, atas  kesilapan diri dia sendiri. (yang pasti orang tu bukan aku..kan?? hihi)  Dan aku rasa aku mengenali perempuan itu. Mungkin tidak rapat, dan kami tidak pernah bersua, tetapi.. aku percaya dia sayang kan perempuan itu lebih dari aku. Tipu lah kalau aku tak cemburu dengan gadis yang berjaya memikat hati dia kan? Tetapi, aku redha. Aku percaya, Allah akan pertemukan jodoh aku yang lebih baik dari dia InsyaAllah. Aku berserah semua nya pada Dia yang mengetahui rahsia setiap manusia yang dicipta Nya. Subhanallah..

Dan kepada dia;
Aku harap kalau kau betul-betul nak dekat dia semula. Buat lah sesuatu yang boleh membuka pintu hatinya untuk menerima kau semula. Aku harap kau faham diri dia. Jangan abaikan perasaan dia seperti yang kau pernah buat pada aku dulu atau gadis lain. Sayang diri dia seperti mana yang kau selalu ungkap kan.. dan ubah lah perangai kau.. aku sentiasa doa kan kau supaya tak terpesong jauh.. aku harap kau tak hanyut dalam lembah maksiat. Insaf lah segera yang mungkin.. bukan aku nak cakap aku baik, tetapi aku nak kau berubah. Tinggal kan perangai buruk kau dan kembali pada jalan Allah.. dan jika kau benar-benar sayang kan dia..  jadilah imam dalam hidup dia. Pandu dia dalam hidup korang. Aku doa kan kau bahagia di samping dia. Cuma pertama sekali yang perlu kau buat adalah.. BERUBAH LAH .. InsyAllah..

Persengetaan antara aku dan dia, memang menyakitkan hati aku. Aku tak dapat tipu diri aku jika aku tak sakit hati atas apa yang jadi atas kami berdua. Tetapi nasi dah jadi bubur, kenapa aku mesti mengungkit kisah aku dengan dia. Kenapa aku mesti pandang ke belakang hanya kerana seorang lelaki yang berjaya melembut kan hati aku, tetapi akhirnya ia melukan semula. Untuk apa kan?  So, I’m just being open. Aku tak nak simpan semua pergaduhan kita dan jadi kan ia dendam. Kerana ini boleh mendatagkan penyakit hati pula. Hihi. Allah Maha Kaya. Maha mendengar. Maha berkuasa. Dia yang mengubah segala nya. Dia yang mencipta kita. Dan pada Dia kita kembali. Subhanallah.  Aku terima semua nya, dan aku maaf kan kau. Mungkin tidak semesra seperti dahulu, tetapi hati ini ikhlas memaafkan kau..
Assalamualaikum ..
“ aku harap kau berubah..”

Monday, April 30, 2012

Fashion Icon.

Okay fine.. lets talk about fashion icon.. for sure.. semua orang ada fashion icon yang tersendiri.. some of them, will follow they icon style. Example like Lady gaga.. siapa yang tak kenal dia dalam dunia fashion ini, pencetus revolusi techno rite? Haha! Korang tengok aje lah fashion dia, dress daging? Erm.. dress belon.. er. Ape ag eyh, ouh.! Yang dalam video telephone tu? Korang tengok sendiri kan? Macam mana dia mengekspres kan gaya dia?




Selain itu, Emma Watson juga one of the fashion Icon. Sape tak amik kenal dia.. dah lah cantik, lepas tu pandai. Aku suka dia. Kenal tak? Dia pelakon Harry Potter, haaa.. dah tahu? Good.. hihihi. Dia pun leh tahan gak.





Ouh ya! Jangan lupa! Model terkenal yang aku minat, Kimora and Tyra Banks. Dorang ni kawan baik au. Haha! Model terkenal. International model gitu .. haha~




Okay nak cakap pasal Fashion icon aku yang aku selalu jadi kan contoh tika aku berfesyen. Erm.. yang kat atas tadi aku just minat jer, tapi nak ikut dorang berfesyen memang tak ar kan.. sebab baju dorang kebanyakan nyer tak cukup kain. * minta maaf *
Erm.. aku minat tengok “DENA BAHRIN” haha! Siapa lagi kalau bukan dia. Memandang kan aku dah pakai tudung labuh sekarang ni, so, dia akan jadi Fashion Icon aku :D
Aku suka cara dia menutup aurat. Cara dia cakap, cara dia menyebar kan ilmu agama pada semua orang melalui alam maya. Aku harap dia terus sukses :D
Aku suka tengok dia pakai dress, pakai blaus erm.. pakai selendang.. and macam –macam lagi.. like entri before this, aku memang ADORE HER!  Di sebabkan itu, aku telah mendownload macam –macam video tutorial dari dia dalam memakai tudung .. ehehehe :D



Kedua, aku suka “MARIA ELINA”.. dia educated orang nyer.. haha! Tapi aku tak adore dia macam aku adore kat Dena Bahrin. Tapi dia juga one of my fashion icon.. haaaa.. see.. dia orang nyer cantik, lawa, manis dan gila-gila.. haha! *minta maaf *
Aku pun suka tengok style dia. Cantik.  :D dia sememang nyer cantik .. kan?? Haha! Tengok je lah pic dia;



Okay.. aku tak suka buat entri blog panjang-panjang takut orang muak nak bace kan?? Aku tahu :D haha!
So, kita dah sampai penghujung nya, walau siapa pun fashion icon kita. Jadikan mereka icon bukan dari segi pemakaian sahaja, dari segi tingkah laku, percakapan, kehidupan dan seangkatanya. Dari situ kita dapat jadikan mereka Icon dalam hidup kita. Tapi yang penting, idola aku dalam hidup adalah;

Siti Khadijah-Isteri Nabi Muhammad SAW :)
Mazlinah Abdullah – mak aku yang banyak berkorban untuk aku. *Iloveyoumak! *
Taylor Swift – one of my icon in music :D *ADORE HER! *
Dena Bahrin – she such a beautiful women I ever meet :D