Monday, April 30, 2012

Fashion Icon.

Okay fine.. lets talk about fashion icon.. for sure.. semua orang ada fashion icon yang tersendiri.. some of them, will follow they icon style. Example like Lady gaga.. siapa yang tak kenal dia dalam dunia fashion ini, pencetus revolusi techno rite? Haha! Korang tengok aje lah fashion dia, dress daging? Erm.. dress belon.. er. Ape ag eyh, ouh.! Yang dalam video telephone tu? Korang tengok sendiri kan? Macam mana dia mengekspres kan gaya dia?




Selain itu, Emma Watson juga one of the fashion Icon. Sape tak amik kenal dia.. dah lah cantik, lepas tu pandai. Aku suka dia. Kenal tak? Dia pelakon Harry Potter, haaa.. dah tahu? Good.. hihihi. Dia pun leh tahan gak.





Ouh ya! Jangan lupa! Model terkenal yang aku minat, Kimora and Tyra Banks. Dorang ni kawan baik au. Haha! Model terkenal. International model gitu .. haha~




Okay nak cakap pasal Fashion icon aku yang aku selalu jadi kan contoh tika aku berfesyen. Erm.. yang kat atas tadi aku just minat jer, tapi nak ikut dorang berfesyen memang tak ar kan.. sebab baju dorang kebanyakan nyer tak cukup kain. * minta maaf *
Erm.. aku minat tengok “DENA BAHRIN” haha! Siapa lagi kalau bukan dia. Memandang kan aku dah pakai tudung labuh sekarang ni, so, dia akan jadi Fashion Icon aku :D
Aku suka cara dia menutup aurat. Cara dia cakap, cara dia menyebar kan ilmu agama pada semua orang melalui alam maya. Aku harap dia terus sukses :D
Aku suka tengok dia pakai dress, pakai blaus erm.. pakai selendang.. and macam –macam lagi.. like entri before this, aku memang ADORE HER!  Di sebabkan itu, aku telah mendownload macam –macam video tutorial dari dia dalam memakai tudung .. ehehehe :D



Kedua, aku suka “MARIA ELINA”.. dia educated orang nyer.. haha! Tapi aku tak adore dia macam aku adore kat Dena Bahrin. Tapi dia juga one of my fashion icon.. haaaa.. see.. dia orang nyer cantik, lawa, manis dan gila-gila.. haha! *minta maaf *
Aku pun suka tengok style dia. Cantik.  :D dia sememang nyer cantik .. kan?? Haha! Tengok je lah pic dia;



Okay.. aku tak suka buat entri blog panjang-panjang takut orang muak nak bace kan?? Aku tahu :D haha!
So, kita dah sampai penghujung nya, walau siapa pun fashion icon kita. Jadikan mereka icon bukan dari segi pemakaian sahaja, dari segi tingkah laku, percakapan, kehidupan dan seangkatanya. Dari situ kita dapat jadikan mereka Icon dalam hidup kita. Tapi yang penting, idola aku dalam hidup adalah;

Siti Khadijah-Isteri Nabi Muhammad SAW :)
Mazlinah Abdullah – mak aku yang banyak berkorban untuk aku. *Iloveyoumak! *
Taylor Swift – one of my icon in music :D *ADORE HER! *
Dena Bahrin – she such a beautiful women I ever meet :D

Thursday, April 19, 2012

DENA BAHRIN!!!

Okay! fine! I just mention her name.. ouh!! I really adore her.. DENA BAHRIN.. why?? why suddenly I adore her??? okay fine.. let me story it..

first I really don't know anything about this girl.. suddenly my sister she the one who responsible to introduce me to this girl. One of my favourite is, "korek laptop syazyan" haha! because she love to download video.. so, I really love to godek2 her laptop. then I saw a video the tittle was, " I have been purpose" something like that. For the first time, I dont feel interested to watched that video, I just cop and paste it into my pen drive then I open it in my own laptop, you know what.. when I just finish watched the video, I was crying! haha. seriously Seronok jer tengok dia kena purpose dengan seorang lelaki yang really sweet and match with her. I pray for them, semoga mereka sampai ke jinjang pelamin.. Aminnnnn....

so, this is her picture
*sorry dena bahrin.. I took ur pic.. Minta maaf ler... -_-"



Just looked at the way she dressing?? she really beautiful!! seriously!! Aku suke tengok dia dress up.. stylish! muslimah :D haha! 


untuk pengetahuan anda juga.. kerana blog dia lah aku mula terfikir.. sejauh mana atau seteruk mana dosa kita buat.. Allah akan ampun kan kita.. sebab "Allah Maha Pengampun.." Allahamdulilah :D aku mula sedar perlahan-lahan.. thanks DENA !! huhuh! so, aku belajar pakai tudung labuh.. dari dia :D hehe! 
anyway... aku memang dah niat.. nak berubah.. ALlahamdulilah.. ia akan bergerak perlahan demi perlahan.. walaupun ada ganguan, anggap itu sahaja dugaan.


*ouh ya.. ada seorang ni.. gadis muslimah.. nama dia Fyn MAhzan.. dia pun, salah seorang yang bertanggung jawab menyedar kan aku dalam twitter aku.. aku suka semua tweet dia.. thanks a lot!! .. huhu!tetang dunia ini, dan Allah Allahamdulilah., orang seperti mereka ini banyak pahala nya.. menyebarkan islam dari alam maya.. May Allah bless them.. thanks a lot! <3 <3

Kenapa perempuan menangis??

Dan kenapa perempuan senang menitis kan air mata walaupun kami pada zahir nya nampak kuat.

Pernah kau tahu perempuan ini sukar untuk menyatakan penyesalannya..
Pernah kau tahu. Bahawa perempuan ini seorang yang memang berhati lembut walaupun pada zahir dia keras. Pernah kau tahu bahawa setiap air mata yang mengalir itu sebenarnya membawa sejuta penyesalan.Ini kerana perempuan tidak tahu bagaimana untuk menyatakan penyesalanya.. Lalu dengan jatuh nya air mata itu menunjukan betapa dia menyesal. Sebenar nya air mata yang jatuh itu menunjukan dia benar-benar menyesal.
Pernah kah si lelaki tahu bahawa si perempuan ini menangis bukan kerana dia.. tetapi kerana menyesal ..
Menyesal bertemu dengan lelaki yang tidak benar. Menyesal kerana melakukan perkara yang menglalaikan.. menyesal kerana tidak memahami pasangan nya.. menyesal kerana dia tidak sempat melakukan apa2 kebaikan sedang kan dia di berikan kesempatan itu. Menyesal kerana dia tidak mampu untuk menytakan betapa rindu dan sayang nya pada lelaki itu sedang lelaki itu berada di depan matanya.


Wahai lelaki.. jangan kau fikir air mata perempuan itu hanya lah menyusahkan kau.. jangan kau fikir air mata perempuan itu menitis kerana dia ingin menarik perhatian kau.. dan jangan..
Jangan sesekali kau berfikir..
“ kau menyesal mengesat air mata perempuan itu”
Mungkin.. air mata itu menitis atas kesalahan kau pada dia..
Jangan kau menyesali nya.. sepatutnya..
Seorang lelaki.. kau patut berbangga dapat mengesat air mata di pipi nya. Dan kau patut bangga dapat menahan air mata itu dari mengalir.. kerana.. tugas kau seorang lelaki adalah, melindungi perempuan.. itu tercatat dalam Al-Quran.
Dan lelaki.. bukan tugas kau untuk menghancurkan dia.. menghancurkan masa hadapan dia. Buka mata wahai lelaki.. buka mata mu.. buka hati mu.. buang kan sedikit ego mu.. buang kan sedikit sahaja ego mu untuk seorang perempuan.. seorang perempuan yang melahirkan mu.. atau untuk seorang perempuan yang setia dengan mu.. yang akan menemani mu tika kau gelisah dan kerisauan.. yang sentiasa berada di sisi mu.. memberi kan semangat.. yang memberikan kekuatan tika kau lemah.. dan bertarung nyawa untuk memberikan mu zuriat.

Wahai lelaki.. tidak salah kau merendahkan ego kau untuk seorang perempuan.. kerana di setiap lelaki yang berjaya.. di belakang nya pasti ada wanita yang memberi semangat. Sayangi perempuan yang menyayangi mu.. bukan menyiksa jiwa nya dengan menangung penderitaan .. jangan kau seksa hati seorang perempuan.. kerana hati mereka sangat halus.. ibarat seutas rambut yang boleh putus bila-bila masa sahaja.

Hargai mereka. Selagi anda bergelar lelaki yang di cipta kan Allah untuk melindungi perempuan.