Monday, April 30, 2012

Fashion Icon.

Okay fine.. lets talk about fashion icon.. for sure.. semua orang ada fashion icon yang tersendiri.. some of them, will follow they icon style. Example like Lady gaga.. siapa yang tak kenal dia dalam dunia fashion ini, pencetus revolusi techno rite? Haha! Korang tengok aje lah fashion dia, dress daging? Erm.. dress belon.. er. Ape ag eyh, ouh.! Yang dalam video telephone tu? Korang tengok sendiri kan? Macam mana dia mengekspres kan gaya dia?




Selain itu, Emma Watson juga one of the fashion Icon. Sape tak amik kenal dia.. dah lah cantik, lepas tu pandai. Aku suka dia. Kenal tak? Dia pelakon Harry Potter, haaa.. dah tahu? Good.. hihihi. Dia pun leh tahan gak.





Ouh ya! Jangan lupa! Model terkenal yang aku minat, Kimora and Tyra Banks. Dorang ni kawan baik au. Haha! Model terkenal. International model gitu .. haha~




Okay nak cakap pasal Fashion icon aku yang aku selalu jadi kan contoh tika aku berfesyen. Erm.. yang kat atas tadi aku just minat jer, tapi nak ikut dorang berfesyen memang tak ar kan.. sebab baju dorang kebanyakan nyer tak cukup kain. * minta maaf *
Erm.. aku minat tengok “DENA BAHRIN” haha! Siapa lagi kalau bukan dia. Memandang kan aku dah pakai tudung labuh sekarang ni, so, dia akan jadi Fashion Icon aku :D
Aku suka cara dia menutup aurat. Cara dia cakap, cara dia menyebar kan ilmu agama pada semua orang melalui alam maya. Aku harap dia terus sukses :D
Aku suka tengok dia pakai dress, pakai blaus erm.. pakai selendang.. and macam –macam lagi.. like entri before this, aku memang ADORE HER!  Di sebabkan itu, aku telah mendownload macam –macam video tutorial dari dia dalam memakai tudung .. ehehehe :D



Kedua, aku suka “MARIA ELINA”.. dia educated orang nyer.. haha! Tapi aku tak adore dia macam aku adore kat Dena Bahrin. Tapi dia juga one of my fashion icon.. haaaa.. see.. dia orang nyer cantik, lawa, manis dan gila-gila.. haha! *minta maaf *
Aku pun suka tengok style dia. Cantik.  :D dia sememang nyer cantik .. kan?? Haha! Tengok je lah pic dia;



Okay.. aku tak suka buat entri blog panjang-panjang takut orang muak nak bace kan?? Aku tahu :D haha!
So, kita dah sampai penghujung nya, walau siapa pun fashion icon kita. Jadikan mereka icon bukan dari segi pemakaian sahaja, dari segi tingkah laku, percakapan, kehidupan dan seangkatanya. Dari situ kita dapat jadikan mereka Icon dalam hidup kita. Tapi yang penting, idola aku dalam hidup adalah;

Siti Khadijah-Isteri Nabi Muhammad SAW :)
Mazlinah Abdullah – mak aku yang banyak berkorban untuk aku. *Iloveyoumak! *
Taylor Swift – one of my icon in music :D *ADORE HER! *
Dena Bahrin – she such a beautiful women I ever meet :D

No comments: