Thursday, May 10, 2012

Another perfect day in my life



Assalamulaikum~~ hehe! Salam sejahtera my readers :D (kalau ada yang sudi membaca nya ..) hihihi..
Allahamdulilah.. pada tanggal  4.5.2012 kami ( asyikin,shahrul, fahimah and fatini ) berjaya lah berkumpul bersama dan meluangkan masa bersama. Walaupun masa tak mengizinkan untuk fahimah bermalam di rumah fatini, tetapi perjumpaan kali ini cukup bermakna buat aku. Sayang korang. !










 fahimah, cikin, shahrul and fatini


 
Berapa lama kita berkenalan itu tak penting.. yang penting, kita together  find the meaning of friendship and hidayah Allah. InsyaAllah. Allah Maha Mengetahui keikhlasan dalam persahabatan kita. Amin yaAllah amin..


*Kahwin~~ nak kahwin~~ lalalala..~~ hahaha! (dah selamat enggaged ) :D


My hope for you


Hey! Assalamulaikum semua :D seperti dapat semangat baru kan? Haha.. ye lah kau shahrul.. okay.. for this time entry.. aku er..  nak story pasal seseorang .. siapa kah dia?? Biar lah, aku dah nekad tak nak mention nama dia lagi. Dia akan lenyap perlahan-lahan dalam hidup aku. Insya Allah kalau niat yang kena, Allah akan makbul kan doa aku.. aminn :) 
Bukan niat aku nak minta excident ke apa .. sampai aku boleh hilang ingatan pasal dia.. tetapi aku minta Allah.. supaya berikan setiap petunjuk kepada aku untuk lupakan dia perlahan demi perlahan. Untuk aku bangkit semula dari kesedihan aku. Untuk aku bukti kan pada mereka aku tidak selemah seperti yang  mereka fikirkan.. Insya Allah.. MasyaAllah. Terlajak kata dah aku ni. Undur sikit. (siew ling.. ke belakang sikit..) hehehe!
okay seperti yang dah baca entri kali ni. “ My hope for you” .. well.. one of my friends ada story pasal dia. Mungkin dia tengah menunggu seseorang yang pernah muncul dalam hidup dia, then gadis itu tinggal kan dia, atas  kesilapan diri dia sendiri. (yang pasti orang tu bukan aku..kan?? hihi)  Dan aku rasa aku mengenali perempuan itu. Mungkin tidak rapat, dan kami tidak pernah bersua, tetapi.. aku percaya dia sayang kan perempuan itu lebih dari aku. Tipu lah kalau aku tak cemburu dengan gadis yang berjaya memikat hati dia kan? Tetapi, aku redha. Aku percaya, Allah akan pertemukan jodoh aku yang lebih baik dari dia InsyaAllah. Aku berserah semua nya pada Dia yang mengetahui rahsia setiap manusia yang dicipta Nya. Subhanallah..

Dan kepada dia;
Aku harap kalau kau betul-betul nak dekat dia semula. Buat lah sesuatu yang boleh membuka pintu hatinya untuk menerima kau semula. Aku harap kau faham diri dia. Jangan abaikan perasaan dia seperti yang kau pernah buat pada aku dulu atau gadis lain. Sayang diri dia seperti mana yang kau selalu ungkap kan.. dan ubah lah perangai kau.. aku sentiasa doa kan kau supaya tak terpesong jauh.. aku harap kau tak hanyut dalam lembah maksiat. Insaf lah segera yang mungkin.. bukan aku nak cakap aku baik, tetapi aku nak kau berubah. Tinggal kan perangai buruk kau dan kembali pada jalan Allah.. dan jika kau benar-benar sayang kan dia..  jadilah imam dalam hidup dia. Pandu dia dalam hidup korang. Aku doa kan kau bahagia di samping dia. Cuma pertama sekali yang perlu kau buat adalah.. BERUBAH LAH .. InsyAllah..

Persengetaan antara aku dan dia, memang menyakitkan hati aku. Aku tak dapat tipu diri aku jika aku tak sakit hati atas apa yang jadi atas kami berdua. Tetapi nasi dah jadi bubur, kenapa aku mesti mengungkit kisah aku dengan dia. Kenapa aku mesti pandang ke belakang hanya kerana seorang lelaki yang berjaya melembut kan hati aku, tetapi akhirnya ia melukan semula. Untuk apa kan?  So, I’m just being open. Aku tak nak simpan semua pergaduhan kita dan jadi kan ia dendam. Kerana ini boleh mendatagkan penyakit hati pula. Hihi. Allah Maha Kaya. Maha mendengar. Maha berkuasa. Dia yang mengubah segala nya. Dia yang mencipta kita. Dan pada Dia kita kembali. Subhanallah.  Aku terima semua nya, dan aku maaf kan kau. Mungkin tidak semesra seperti dahulu, tetapi hati ini ikhlas memaafkan kau..
Assalamualaikum ..
“ aku harap kau berubah..”