Tuesday, September 17, 2013

Belive it or NOT




Assalamulaikum wtb.

Alhamdulilah jari aku masih menekan kekunci huruf yang ada di laptop ini. *amboi ayat! tak menahan!*

hahaha! anyway. Aku tahu aku dah lama sangat tak hupdate something dalam blog aku ni.Memang dah lama sangat babe. Sebab masa dan waktu dan juga suasana tak mengizinkan aku unutk update macam2 dalam blog ni. al maklum. Phone canggih takde. Internet pun tak de. nak buat guane kan? *huh! mek Kecek klate * hahah.


Anyway, Ladies and Gentlemen, today I'm going to share about my experiences. *pergh! speaking* haha.
Pengalaman ku, berada di sri pentas. Haaa.. jangan tak tahu. Aku tak pernah jejak kaki kat Sri Pentas. Tetibe aku telah mengumum kan di sini yang aku telah menjejak kan kaki di SRI PENTAS.

"DUNIA LIHAT LAH AKU MENJEJAK KAN KAKI DI SRI PENTAS, BANDAR UTAMA"


okay itu sangat "naa rap kann" haa.. mai bahasa Thai plak. Maksud nyer " annoying ". Ada paham anak murid semua.?? *paham cegu*  Bagus :D

Okay lah sambung balik. Aku berada di Sri Pentas untuk Ujibakat Pencarian Hos Tv Raudhah. Believe it or Not lah kan? aku memang suka buat kerja giler macam ni. Aku pergi bersama kawan aku. Alang2 temankan dia sekali pergi ujibakat. Pada mula memang tak nervous tapi, bila dah jumpa stage dia baru nak datang perasaan nervous tu.. Aishh~ 

Tapi Alahamdulilah, dengan apa yang ada aku dah all out dalam ujibakat itu. Tujuan aku pergi ujibakat itu, bukan nak cari popularati *eh? betul ke aku eja?* tetapi aku nak cari pengalaman. Like what my sister said 

"INGAT, DATANG BUKAN NAK MASUK OR NAK CARI POPULARATI, TETAPI DATANG UNTUK PENGALAMAN. MAKE IT MORE AWESOME BECAUSE IT'S YOUR FIRST TRYING"

 ye kak.. -.-


Secara jujur nya aku tak mengharap pun aku akan di terima. Sebab dan kenapa, pesaing nya sangat ramai dan, merek mempunyai kekuatan masing2. Mereka mempunyai kelebihan masing, dan aku percaya aku juga mempunyai kekuatan masing2 tapi, mungkin aku punya kekuatan belum setanding dengan mereka yang masuk uji bakat ini. Jujur aku kata kan memang sangat ramai. okay. SANGAT RAMAI. Masing2 ada style dan cara pengacaraan sendiri.


Tak di akui juga ramai yang berwajah cantik di sana. Bila di soal adakah ini ujibakat pertama. Most of them cakap pertama juga. Okay. samalah kita senasib. Masa ujibakat ini, aku banyak tengok perangai manusia. Sorry to said, ramai yang macam potong barisan then ramai yang curi2 masuk. Apa lah.. kenapa tak tunggu ajer giliran korang. akan sampai jugak nanti giliran korang. tak payah lah nak curi2 masuk. Aku tunggu dari jam 10 sampai 4 petang baru selesai uji bakat. Tak ada masalah pun. Tak salah korang tunggu giliran. Jangan lah berebut2. Nanti sampai stage tak cakap pape. Muka dah lawa dah aku tengok semua, cuma perangai tu ubah lah sikit. Just bagi kerjasama ajer. Tak kan tak boleh kot. Aku dgn kawan aku duduk ajer tempat yang sama sebab tak nak orang amik suka hati tempat kitaorang. Ramai yang aku tgk. Sepatut nya barisan kami patut pergi hadapan. Tiba-tiba ada pulak budak perempuan mana terus duduk depan kitaorang. Aku dgn member aku, dgn akak sebelah aku muke tak puas hati. Budak perempuan tu pulak, muka tak bersalah langsung. Siap boleh gelak2 dengan kawan2 dia lagi tu. Aihhh~ tak salah pun bagi kerjasama kau start dari belakang. 

Apa pun ujibakat aku berjalan dengan tenang and ada sedikit gugup. SEDIKIT tapi aku puas hati. Aku selalu ingat kan dalam diri aku, sama ada aku dapat or tak. Aku tak pernah menyesal pergi uji bakat tu. Menambah kan pengalaman dan dapat kelebihan yang lain. Anyway, Thanks for all my members support. My family support. Doa kan yang terbaik untuk aku. Dan aku akan doa kan yang terbaik untuk korang. InsyaAllah. May Allah bless you all :*


Pentas yang DUP DAP DUP DAP para peserta 

Cari lah aku kalau dapat :P
Peserta sedang menunggu giliran

My entire. Jubah Merah and Half Moon putih 
Borang Uji Bakat.



*maaf lah gambo tak banyak yer :D *

No comments: