Sunday, January 26, 2014

Cikgu Shahrul! ouuhhh Cikgu shahrul!

Assalamualaikum .. so, wat's up?

lama kot aku dah tak update blog ni. huhu! frust dengan prac aku frust dengan respon orang keliling aku frust dengan keadaan aku. Everything aku frust sebenar nya. tapi, life must go on, Allah dah tulis semua untuk aku. Allah tak kan duga aku kalau aku tak mampu nak mengadap semua nya. right? Jadi sebagai hamaba Nya yang sentiasa Alpa dan lalai di bawa arus dunia ini, tak layak nak menolak. Malah terima lah, sebab aku ada lah HambaNYA.

So, ape yang aku nak kait kan kat sini dengan tajuk kat atas tu.. aku dah jadi Cikgu!! Cikgu Shahrul. hahaha!
aku jadi cikgu ganti jeee.. kat sekolah lama aku. Ngeheeee.. kenapa aku jadi cikgu? sebab aku minat. Dari kecik mak belikan aku papan hitam kecik dan kapur kecik2 untuk aku conteng. Setiap hari aku bajet jadi cikgu. Bila besar sikit aku mula keliru dengan cita-cita aku. Kemudian aku lembut kan hati aku untuk mencuba jadi cikgu. Alhamdulilah.. Muka semanagat. cuma si Syaitan suka menghasut suruh aku jadi malas! cehhh! shuuu! shhhuuu! A'udzubillah himinashaiton Nirojim!

Lebih-lebih lagi sejak kedatangan 5 orang guru baru yang baru saja di transfer ke Seksyen 3 menambahkan lagi kegembiraan aku. Sape ag kalo bukan kak Hatimah, Kak Maryam ngan Kak Ashikin. Kitaorang memang 4 sekepala. Sampai dorang cakap, kalau aku dah habis nanti cikgu yang aku ganti tu mesti tak nak kawan dengan dorang.. hahaha! 

Banyak giler benda aku dapat, hahah.. macam-macam perangai budak-budak. Ade yang kurang hajar dengan aku, ada yang kelakar, ada yang bila kena tegur tarik muka. Aduhaaiiii~ hahaha! macam-macam. Ada yang menjerit baru nak diam. yang tak faham apa aku cakap. Adeehh! Macam-macam. !

Yang penting, aku dah dapat hidup aku balik. Hidup aku yang dah lama hilang. Di telan oleh frust yang terlampau. Depress terlampau sangat. HaHAHA!

Pape pun, aku harap aku enjoy aku kat sekolah ni sampai bulan 3. Pastu nanti datang lah cikgu yang sebenar-benar nya. (Y) ngehehe..
okay. pape hal bye! tata! Assalamualaikum wbt. 
:)