Sunday, March 16, 2014

Sambutan Hari Ulang Tahun Ku

Assalamualaikum. Alhamdulilah. Sambutan yang mengalakan. eccehh! ayat reti gitu! haha. mula-mula Jumaat 7hb 3 sahabat lama aku telah menculik aku dengan menaiki kereta Viva nya. apabila di tanya tempat kat mana. aku pun tak pernah dengar nama tempat tu. "PUBLIKA" mana lah aku tahu tempat tu. hahaha. pastu aku telah di kejutkan dengan kek Cup cakes yang aku dok gaduh dengan Fahimah. Malam itu aku jadi hyper tahap cipan tak jumpa mak dia. hahahaha~ sabar jelah Fahimah, Aliah dengan Fatini melayan aku. Anyway. sangat terima kasih. SANGAT. kemudian malam itu aku berendam air mata.






sampai sahaja pada tarikh 10hb 3 jatuh pada hari Isnin, semestinya apa yang aku harap kan tidak tercapai. Gara-gara malam mengundang gerimis yang lebat sehingga menjadi hujan berpanah kan petir. Faham? tak Faham? tak pe. Aku je yang faham. hehe.
Disebabkan itu adalah minggu terakhir aku menajdi seorang guru, so aku teramat sangat busy. dengan kehilangan anak kucing kesayangan ku lagi. satu persatu aku di bebani perkara yang mengasak otak ku yang segengam ini. masuk hari kesokan nya. aku dikejutkan dengan pelajar menyanyi kan lagu "happy birthday" dari 2 Tualang. dan dari kelas-kelas yang aku mengajar. Jatu beribu ucapan "selamat Hari jadi" untuk aku. YaAllah. Terima Kasih sangat. 
Kemudian hari Khamis hari terakhir aku di sekolah menegah seksyen 3. aku di kejutkan dengan panggilan mengatakan ada budak gaduh kat bengkel. Aku dari surau bilik guru berlari anak menju ke bengkel. sampai di bengkel. anak murid aku tutup mata aku dengan tuala. aku tak sedap hati. di bawa nya aku entah kemana-mana. sampai aku terjatuh kat tangga. dahsyat betul budak ni. hahaha! kemudian sampai sahaja di destinasi. kedengaran lagi lagu "Happy Birthday Cikgu" 
sumpah aku memang nak menangis time tu. Yelah. otak ni dah penuh dengan tugasan guru, dengan masalah yang aku hadapi minggu tu, dengan penyakit aku yang lower blood pressure nya. Sekali aku di kejutkan dengan nyanyian Happy Birthday Cikgu. tertumpah jugak air mata aku. tapi aku ni. Biasa lah. Pelakon terbaik. so, aku cover baik punyer. 
Pelajar 2 Tualang dah buat sambutan hari jadi untuk aku. Aku sangat terhargai. Raja kalau awak baca ni, terima kasih banyak sebab buat kan surprise untuk saya. Saya tak dapat nak balas dengan apa-apa. Kelas awak memang degil. haha tapi awak semua pandai hargai saya. Walaupun saya mengajar awak entah pape. hehehe. minta maaf yer. Kirim salam saya pada semua pelajar saya. terima Kasih bebanyak.
sememang nya Birthday aku ni dari dulu aku anggap hari biasa sahaja. tapi sejak masuk kolej aku macam berminat nak sambut birthday aku. Sebab? aku dah mula nak menghargai zaman remaja aku yang sekejap sahaja ini. masa dulu aku sekolah. aku tak suka birthday aku. Aku tak suka surprise. Lama-lama aku suka. People can change in a minute kan ?? heheheh :D
dalam banyak-banyak sambutan tu. Aku masih tunggu dari seseorang sambutan untuk aku. Siapa?
JENG! JENG! JENG! 
tak per, aku tunggu sampai hujung bulan ni. 



Thank you :* 



Wednesday, March 12, 2014

Selamat ulang tahun sayang

Assalamualaikum. Alhamdulilah terutama sekali aku lafaz kan. Sepatut nya aku dh pasang niat 5 bulan lepas nak update pasal benda ni tepat jam 12 malam pada 10.3.2014. Haha! Tapi, siapa kau manusia nak melawan takdir Allah. Apa yang akan berlaku. Kau xtau. Betul tak?? So, aku baru berkesempatan nak update ni. Muahaha!.

Pertama dalam senarai Kandungan. Aku nak mengucapkan Alhamdulilah, Alhamdulilah,  Alhamdulilah, Alhamdulilah. Syukuran kepada Allah yang satu. Siapa aku ni untuk melawan semua ketentuan Allah. Aku di beri nafas yang deras oleh Dia si Pencipta Alam sehingga 21 tahun. Sejujur aku bersyukur. Mungkin aku baru belajar erti bersyukur. Ahhh… siapa kau untuk judge aku. Kalau benar aku baru belajar bersykur. Kau? Okey. That's not the point at all.

Umur aku naik ke 21 tahun. Banyak penipu daya yang tak mampu aku umum kan. Perbalahan kata yang menyinggung perasaan aku simpan. Akhirnya bernanah. Malang berbau, aku sendiri tanggung rasa perit nya. tapi siapa kau melawan takdir Allah. Dan kini umur yg ke 21 apa yang aku mahu?? Kahwin?? Sudah semestinya. Kahwin dengan siapa?? Dengan bayang-bayang sendiri. Pernah merase perasaan itu. Atau kata mudah. Itulah perasaan aku. Apa lagi yang aku mahu kan umur ku 21. ? Seorang anak? Huh? Anak. Sedang aku sendiri masih terkial menyebut Alif,Baa, Taa. Ini kan bakal anak ku yang matang dengan ipad.

Sunday, March 9, 2014

Bawa aku pergi

Wahai ombak yang kuat. Kau bawa aku pergi bersama-sama rasa sakit ini. Bawa aku pergi jauh dari bandar yang mati di hidup ku. Supaya aku bisa menjadi pelayar yang hebat.

Wahai angin yang kuat. Kau terbang kan aku. Biar kan aku merasa gayat nya di bumi Allah ini. Supaya aku bisa melihat manusia menjadi sekecil semut.

Wahai sungai yang deras. Kau hanyut kan lah aku sehingga ke negeri bunian. Agar aku tinggal di sana tanpa perlu melihat apa yang menyakitkan aku.

Wahai udara yang meliputi bumi. Kau tarik pernafasan ku, supaya aku tidak bernafas lagi. Maka aku pergi. Tidak perlu lagi aku merasa sakit ini.

Dannn..

Wahai hati yang lara. Usah kau menangis sayang. Kau sudah 21 tahun. Sepanjang itu kau menangis. Usah lah kau mengalir kan air mata kau. Supaya mereka tidak tahu kesedihan kau.

Wahai bibir yang tersenyum. Senyum lah selagi kau boleh. Biar kan saja apa yang si hati rasa di pendam kan. Jangan pernah sekali kau mematikan senyuman manis itu.

Akhir sekali. Wahai diri ku. Kau bawa lah diri mu tenang. Kembali kan semangat mu. Kembali kan aura mu. Jangan biarkan hanya kerana seorang panggeran menjatuhkan kau, kau sudah gugur di medan. Kau punya semangat kental. Allah swt berikan. Siapa diri kai sebenar nya. Jgn pernah kau pertikai kan. Bawalah diri kau kemana kai mahu. Di jalan yang menemukan kepada sahabat lama mu, iaitu kepuasan hidup. Gali lah ilmu sedalam boleh sehingga kau mati di hujung nya.

-terima kasih-